RyanAir se připravuje zavést poplatek za toaletu

Průkopník opravdu low cost létání, irská společnost RyanAir, se pozvolna připravuje na zavedení poplatků za použití toalet v jejich letadlech. Tato společnost se snaží razit myšlenku minimální ceny za holou letenku a veškeré další přidané služby tvrdě zpoplaťnovat. Tím pádem dochází ke kuriózním situacím, kdy má zákazník letenku za korunu, ale na poplatcích za check-in na letišti a další zavazadlo zaplatí prakticky stejnou částku jako za celou letenku s jinou nízko nákladovou společností.

O této snaze informovali prakticky všechny zpravodajské deníky jak v Čechách tak i ve Velké Británii. Zde proti této snaze dokonce vzniklo občanské sdružení a tvrdě proti RyanAiru útočí v médiích. Každopádně je dlužno podotknout, že v minulosti přišel RyanAir jako první i s ostatními poplatky (check-in, papírová letenka, zavazadlo) a po chvíli jej následovaly i ostatní aerolinky. Oobně nejsem schopen odhadnout, jestli nakonec RyanAir poplatek za WC zavede či nikoliv, ale myslím si, že v blízké budoucnosti ho v tomto směru další aerolinky následovat nebudou.

Zatím žádné komentáře - buďte první!

Děkujeme Vám, že chcete komentovat tento článek. Snažte se prosím psát s diakritikou a pokud možno k tématu článku. Váš komentář se neobjeví hned, ale musí počkat na schválení moderátorem. Veškeré příspěvky obsahující reklamu či netýkající se tématu nebudou s největší pravděpodobností schváleny.



TOPlist