Otestujte si svou angličtinu

Na stránkách deníku Dnes si můžete vyzkoušet malý test angličtiny zaměřený převážně na časování. Podle všeho bude mít tento testík ještě další pokračování, takže jakmile se objeví, přihodím odkazy i sem.

V aktuálním testu je 32 otázek a jen pro porovnání jsem si ho bleskově projel a získal 24 bodů. Není to úplně extra výsledek, ale pro život v Anglii mi zatím má angličtina vždy stačila a osobně si myslím, že pokud v tomto testu obdržíte 15 bodů a více, žádné jazykové bariéry se v Anglii bát vůbec nemusíte. Na ulici si totiž vystačíte s úplně prostými a základními časy, potíže nastávají spíše v okamžiku, kdy najednou zjistíte, že neznáte slovíčka specifická pro prostředí, kde se budete pohybovat.

Jako zářný příklad můžu uvést mou návštěvu autoservisu z minulého týdne, kdy jsem se opravdu zapotil při vysvětlování faktu, že se mi rosí vnitřek předního světla a že dálkové svítí hodně nahoru. Tyto věci se ale rozhodně nemá smysl učit v nějakém kurzu, veškerý čas studia bych věnoval na naučení a používání základních časů, pak se seznámit s tím, že existují ještě časy jiné (ale osobně bych se je vůbec neučil používat a spíš bych zůstal jen u toho že budu rozumět tomu, když ho použije někdo jiný). Vše ostatní pak již přijde samo a 3 měsíce v Anglii vydají za jeden rok studia v Čechách.

Zatím žádné komentáře - buďte první!

Děkujeme Vám, že chcete komentovat tento článek. Snažte se prosím psát s diakritikou a pokud možno k tématu článku. Váš komentář se neobjeví hned, ale musí počkat na schválení moderátorem. Veškeré příspěvky obsahující reklamu či netýkající se tématu nebudou s největší pravděpodobností schváleny.



TOPlist